"Клас наш найкращий з найкращих!"

Наш клас – це маленька сім’я, у яких і радощі, і невдачі – навпіл. Це-шукачі, які прагнуть до всього нового, прогресивного. Це уроки й свята, олімпіади й конкурси, вечори й екскурсії, спортивні змагання та мандрівки.

субота, 19 грудня 2015 р.

Прийди до мене Миколаю!



Свято Миколая прийшло до нас у 1088-1089 рр., за часів князя Всеволода Ярославовича. Свято зимового Святого Миколая відзначалося з давніх-давен.

       Історія свідчить, що Миколай жив за часів імператора Костянтина (ІV ст.) і був архієпископом у Мирах. Народився у багатій сім’ї і виріс доброю й чуйною до чужої біди дитиною.  Батьки його померли дуже рано. І хоча хлопчикові нічого не бракувало, він жив під опікою родичів, все ж таки відчував нестачу батьківської ласки і любові. Маленький сирота все частіше тікав з багатого будинку до друзів, дітей убогих батьків, котрі жили в темних глиняних хатах і нерідко йшли спати голодними. Найбільше бідувала родина Петруся. Батько був уже дуже старим і немічним, мати лежала хвора, а сам Петрусь бігав у холод босоніж. Увечері Миколай тихенько, щоб слуги не бачили, побіг до комори, набрав у торбину борошна, налив пляшку олії, набрав повні кишені яблук, відшукав пару теплих панчіх і нові постільці та й сховав усе у велику торбу. Вранці старий батько Петруся знайшов торбу коло свого порогу і не міг натішитися дарунками. А хто це міг зробити і кому дякувати, не знав.

       Минули роки. Миколай став священиком. Віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро. Одного разу він врятував невинного чоловіка, батька багатьох дітей, від страти, запропонувавши за те своє життя, проте помилували обох.

       Священик Миколай своїм милосердям заслужив винагороду у Бога – благодать творіння чудес. Кожного року 19 грудня у день ангела Св. Миколая ми відзначаємо це улюблене всіма свято.
       У нас, в Україні, усе відбувається тихо-тихо. У ніч з 18 на 19 грудня в оселі, де живуть діти, нечутно приходить Миколай і так само нечутно кладе переважно під подушки, а іноді у черевички сплячої малечі жадані дарунки. І що характерно – саме ті дарунки, які собі намріяли слухняні хлопчики й дівчатка. Звідки Миколай знає, що кому потрібно? Взагалі-то напередодні чарівної ночі належиться написати лист-прохання до святого, покласти записку на вікно і сподіватися на здійснення мрії: чи то Ангел, чи то яка пташка-невеличка той лист забере. І Миколай точно знатиме, чого від нього сподіваються. Але якщо малюк ще цілком неписемний, то святий і так здогадається.

Всі чекають Миколая, всі на світі — кожен край. 
Та не кожний, мабуть, знає, хто ж той добрий Миколай? 
Жив колись давно на світі десь у Азії юнак, 
Роздавав дарунки дітям той багатий одинак.

Бідним дітям у потребі дарувати він любив, 
Аж Господь Вседобрий в небі Миколая полюбив. 
Став єпископом всезнаним Миколай і чесно жив, 
Особливої пошани він у Бога заслужив.

Запитав Господь: «Що хочеш за свої заслуги ти?» 
— Хочу Господи, я дуже раз у рік на землю йти, 
Завітати в кожну хату, всіх вітати знов і знов, 
Чемним дітям роздавати подарунки, як любов.

І отак щоразу, діти, вам щороку Бог дає:
Миколай мандрує світом — подарунки роздає.
Він за них не хоче плати, лиш, як то велить Господь, —
Батька, матір шанувати, рідну церкву і народ!

вівторок, 15 грудня 2015 р.

Ой Андрію на тебе маю надію

Українські Вечорниці!


Щороку учні нашої школи проводять "Андріївські вечорниці". Цього разу господарями  чудового свята був наш клас.
11 грудня 2015 року ми учні Забузької ЗШ І-ІІІ ст. провели "Андріївські вечорниці". Свято ми готували з класним керівником - Касьян Оксаною Михайлівною, господинею до якої ми завітали на вечорниці. До нас на гостину прийшли всі учні школи, вчителі та батьки.
Наше свято полягато в тому, щоб показати всім гостям школи історію проведення вечорниць ще у давніші часи. Ми полинути в минуле для того, щоб усі згадали як колись святкували Андрія, щоб теперішнє покоління ознайомилося з традиціями нашого народу.


Під час свого виступу ми повернулися у чарівну казку минулуго, показали українську сім'ю, ворожіння, співали українські пісні, частували всіх смачними вареничками, пампушками та узваром. Усе це напередодні допомогли нам приготувати наші батьки та бабусі, защо ми їм дуже вдячні!
Під час ворожіння ми дізналися свою долю, хто перший заміж вийде, хто ще залишеться в дівках, а кого зрадить милий, як буде звати нашого судженого.





Хлоплі загадували бажання і витягували перстні із тарілки з водою, дехто загадав такі бажання, що важко було витягнути перстень. Також інші могли почастуватися калитою і обмазатися сажею.






Найцікавіши моментом наших ворожінь була собака. Адже вона була активним учасником нашого свята, допомагала нам їсти андрійчики, які ми з дівчатами місили та пекли, мріючи про свою долю, тай дізналися хто перший вийде заміж.


Ми разом з нашою господинею, Оксаною Михайлівною,  хочемо висловити велику подяку батькам та вчителям які допомогли нам у підготовці свята!!!




вівторок, 20 жовтня 2015 р.

День захисника

День захисника
13 жовтня 2015 року в нашій школі було проведено свято День захисника. Програма цього дня заключалася в декламуванні віршів, малюванні малюнків та писанні листів солдатам. Учні школи підійшли творчо до цих завдань. Усі діти з 1 по 11 класи малювали малюнки та писали листи захисникам України. Ці малюнки ми повісили на загальному стенді в коридорі школи, а через декий час вони відправляться воїнам АТО.
Діти початкохих класів настільки сподобалось малювати, що вони на малювали по декілька малюнків.
А учні 5-10 класів брали участь у конкурсі віршів присвячених подіям Україні.
Учасники конкурсу поезій:
Цейко Богданна 5 клас

Підгайна Лідія 6 клас

Ващук Андріана 7 клас

Криштоф Надія та Хохонь Оксана 8 клас

Полянчу Зоряна 9 клас

Терещук Вікторія та Штокалко Мирослава 10 клас

В скаладі журі були:
     Ольга Павлівна, Михайло Іванович, Христина Олегівна,                                          Тетяна Дмитрівна, Оксана Мирославівна

Всі діти чудово підготувалися і здивували журі цікавими творами. Кожен отримав від цього задоволення.











понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Вітаємо!

Вітаємо!!!
З днем народженням Христино!

Нехай сяють очі з ніжністю,
А серце розквітне радістю,
Хай доля красива, як соняшник,
Дарує тобі щастя райдугу.
Хай сонечко світить із ясного неба,
Бажаємо всього, чого тільки треба,
Хай доля дарує довгого віку,
Добре здоров'я і щастя без ліку,
Хай обминають дім Твій тривоги,
Цвітом і рястом проляжуть дороги.
Щоб серце твоє зігрівало тепло,
Щоб завжди в душі панувало добро,
Краси і наснаги, здоров'я без ліку
І довгого-довгого щедрого віку.

субота, 10 жовтня 2015 р.

День вчителя 2015

День вчителя
Учитель - не просто професія, це покликання.

У першу неділю жовтня уже стало доброю традицією відзначати професійний День освітян.
До цього чудового свята готувалися усі учні школи, а Штаб "4-9-11 Клас!" організували цікавий концерт для своїх найкращих вчителів. Із нашиш вуст пролунали теплі слова подяки за Вашу невтомну працю.


 «Якщо вчитель має тільки любов до справи, він буде добрим учителем. Якщо вчитель відчуває тільки любов до учня, як батько, мати, він буде кращим за того вчителя, який прочитав усі книжки, але не відчуває любові ні до справи, ні до учня. Якщо учитель поєднує в собі любов до справи і до учнів, він – досконалий учитель. "  
                                                    (Л.Н.Толстой)

Програма свята була дуже цікавою та веселою. Ми показали образ учителя, іхню невтомну працю, висловили подяку за те, що навчили нас багато цікавого. На вустах усіх учителів сіяла приємна усмішка. По закінченню свята ми нагородили усіх вчителів грамотами за їхню невтомну працю та виконали вальс юначаї мрії, а на завершення запросили усіх вчителів до спільного танцю.


Надіємось наші привітання для Вас сподобалися і ви на завди запам'ятаєте цей день!


четвер, 8 жовтня 2015 р.

День натураліста - 2015

ДЕНЬ НАТУРАЛІСТА


6 жовтня 2015 року в нашій школі Забузькій ЗШ І-ІІІ ст. відбулося свято врожаю До дня юного натураліста. Всі учні з 1 по 11 класи взяли активну участь. Вони готували страви з фруктів та овочів. На святі було безліч смачних страв.
Учні під час оцінювання страв зрадістю представляли їх журі. Під час презентаціїї вони розказували вірші, співали пісні, загадували загадки, ставили веселі сценки.



Все виглядало дуже смачно і красиво. Діти та їх батьки активно попрацювали для того, щоб інші могли покуштувати смачненького.
По закінченні оцінювання страв учні влаштували ярмарку. На якій продавали роботи які приготували. Після цого всі учні зібралися у себе в класі і смакували своїми стравами. Всі були задоволені і отримали приємне враження від цікаво прведеного дня.
               Всім дякуєм за активну участь                 та приємні враження!


вівторок, 6 жовтня 2015 р.

Наші іменинники

Іменинники

Мажуга Христина - 20 жовтня
Лівінський Роман - 25 лютого
Касьян Софія - 7 березня
Андрусенко Юрій - 17 березня
Шумський Максим - 11 квітня
Полянчук Зоряна - 17 квітня
Тарасюк Володимир - 22 квітня
Каминецька Вікторія - 5 травня
Матрипула Анастасія - 30 червня
Марущак Софія - 1 липня
Шурак Ігор - 10 липня
Турко Павло - 11 липня
Скрипець Володимир - 26 липня

неділя, 4 жовтня 2015 р.

Наші доручення

Наші доручення

Андрусенко Юрій - відповідальний за дисципліну та виконання домашніх завдань.

Каминецька Вікторія - заступник старости, за проведення інформаційної хвилинки член ред. колегії, казначей.

Касьян Софія - староста, член учнівської ради школи та парламенту, член ред.колегїї, відповідальна за культмасову роботу та випуск екологічної газети.

Лівінський Роман - відповідальний за проведення інформаційної хвилинки та за стан підручників.

Мажуга Христина - член учнівської ради школи та парламенту,
член редакційної колегії, відповідальна за культмасову роботу  та випуск екологічної газети.

Марущак Софія - відповідальна за озеленення класу та санітарний стан класу.

Матрипула Анастасія - відповідальна за озеленення класу та санітарний стан класу.

Полянчук Зоряна - казначей, член ред. колегії, відповідальна за чергування по школі.

Скрипець Володимир - відповідальний за чергування в класі та виконання домашніх завдань.

Тарасюк Володимир - відповідальний за дисципліну в класі, за перевзуття та за ТБ.

Турко Павло - відповідальний за чергування в їдальні та член ремонтної бригади.

Шумський Максим - відповідальний за дисципліну в класі та за стан
підручників, та за ТБ.

Шурак Ігор - відповідальний за чергування по школі та член ремонтної
бригади.


Ми-туристи

МИ-ТУРИСТИ!
24 вересня 2015р. відбувся туристичний фестиваль у шмітківському лісі до Дня туризму.
Деякі учні нашого класу прийняли у цьому активну участь і весело провели час.
Участь у цих змаганнях прийняли участь і наші ровесники з Поторицької і Савчинської шкіл.
Нам був організований похід до лісу, де ми познайомилися з його давньою і трагічною історією, відвідали криївку воїнів УПА, а пізніше спільною молитвою вшанували пам'ять загиблих патріотів.

Ми взяли участь в туристичних змаганнях: розпалювали вогнище, варили юшку, перетягували канат, а хлопці зіграли в волейбол.
Нам було дуже весело і цікаво, ми ще більше зблизилися і стали краще розуміти один одного так, як вирішували проблеми спільно.
Ми були дуже задоволені поїздкою. Час у колі друзів пройшов непомітно. І ми задоволені, щасливі та повні вражень повернулись додому.




З Днем Вчителя!

                          З ДНЕМ ВЧИТЕЛЯ!
Дорогі і любі вчителі!

Ми хочемо вас привітати
У цей святковий осінній день
Тепла і сонечка побажати
І щоб радісно вам було кожен день!
Бажаємо здоров'я, добра, довголіття,
Хай вистачить щастя на ціле століття!
Хай скрізь буде лад - на роботі, в сім'ї,
І радість на серці, і хліб на столі.
Хай сміхом й веселістю повниться хата,
Родина хай буде здорова й багата!
І мрій, і бажань, і наснаги творити,
Щоб серцю хотілося жити й любити!
Хай учні шанують, повагу дарують,
Злагода й мир у житті хай панують!
В цей святковий час
Прийміть побажання від нас!
Хай буде здоров'я міцне, мов граніт,
І з ним Вам прожити не менше ста літ.
Хай горе обходить Вас стороною,
А щастя приходить і ллється рікою!
Хай кожен день до Вас приходить радість,
І довго десь блукає старість,
Щоб ніколи не старіли,
А душею молоділи.


субота, 3 жовтня 2015 р.

Квітковий вернісаж "Квітуча моя Україна"

КВІТКОВИЙ ВЕРНІСАЖ
"Квітуча моя Україна"
18 вересня 2015р. в нашій школі Забузькій ЗШ І-ІІІст. відбувся квітковий вернісаж. Всі учні нашого класу прийняли активну участь. Ми разом допомагали один одному створювати композиції. Всі були задоволені роботами.
Наш клас використав усі номінації: аранжування, флористика, міні-сад із сукулентів, кращий вирощений вазон та дари України.

Учні нашого класу зайняли призові місця в школі, у різних номінаціях:
  • Аранжування "Квітучий віз"-Касьян Софія.
  • Флористика-Мажуга Христита.
  • Найкращий вирощений вазон-Полянчук Зоряна.





Наші досягнення

"Наш клас-одна родина"

              Знайомтесь-це ми!
Ми звичайно приходимо щодня до школи, звичайно кидаємо один одному: "Привіт!",звичайно
ділимося новинами, проблемами, звично даємо поради. На уроках ми всі об'єднані одним
прагненням-одержати нові знання, закріпити раніше набуті. Мабуть, саме ця мета керує 
нашим бажанням допомогти один одному краще розібратися у матеріалі, тому у наших шкільних стосунках багато уваги приділяється урокам.
Але після них не завжди хочеться відразу йти додому, і ми з радість беремо участь у позаурочних заходах: підготовці та проведення різних вечорів, концертів, змагань. Так минає день за днем, рік за роком. І ми навіть не замислюємось, що це життя складається з двох головних чинників: набуття знань та шкільної дружби. Якщо наші знання ми одержуємо від учителів, то якою буде шкільна дружба,-повністю залежить від нас самих, нашого ставлення один до одного.

Бути дружнім класом- це,на наш погляд, значить мати одинакові погляди на людські цінності та вади. А звідси-і відповідні настанови, відповідна поведінка усього класу. Дружній клас-це не тільки спільні веселі розваги, а й уміння, сприймаючи чужий біль як власний, вчасно усім разом прийти на допомогу однокласнику. Або у хвилину щастя- чи то день народження, чи якась особиста перемога,-щиро сприйняти і всім класом поділити цю радість, улаштувавши класне свято.
А ще дружній клас-це вміння зупинити свого однокласника перед прірвою біди або поганого вчинку, простягнувши йому сильну руку друзів. Дружній клас-це коли багато"Я" зливаютяся в одне "МИ", як струмочки зливаються в одну річку, що весело й гідно потім тече в одному напрямі!