"Клас наш найкращий з найкращих!"

Наш клас – це маленька сім’я, у яких і радощі, і невдачі – навпіл. Це-шукачі, які прагнуть до всього нового, прогресивного. Це уроки й свята, олімпіади й конкурси, вечори й екскурсії, спортивні змагання та мандрівки.

вівторок, 15 грудня 2015 р.

Ой Андрію на тебе маю надію

Українські Вечорниці!


Щороку учні нашої школи проводять "Андріївські вечорниці". Цього разу господарями  чудового свята був наш клас.
11 грудня 2015 року ми учні Забузької ЗШ І-ІІІ ст. провели "Андріївські вечорниці". Свято ми готували з класним керівником - Касьян Оксаною Михайлівною, господинею до якої ми завітали на вечорниці. До нас на гостину прийшли всі учні школи, вчителі та батьки.
Наше свято полягато в тому, щоб показати всім гостям школи історію проведення вечорниць ще у давніші часи. Ми полинути в минуле для того, щоб усі згадали як колись святкували Андрія, щоб теперішнє покоління ознайомилося з традиціями нашого народу.


Під час свого виступу ми повернулися у чарівну казку минулуго, показали українську сім'ю, ворожіння, співали українські пісні, частували всіх смачними вареничками, пампушками та узваром. Усе це напередодні допомогли нам приготувати наші батьки та бабусі, защо ми їм дуже вдячні!
Під час ворожіння ми дізналися свою долю, хто перший заміж вийде, хто ще залишеться в дівках, а кого зрадить милий, як буде звати нашого судженого.





Хлоплі загадували бажання і витягували перстні із тарілки з водою, дехто загадав такі бажання, що важко було витягнути перстень. Також інші могли почастуватися калитою і обмазатися сажею.






Найцікавіши моментом наших ворожінь була собака. Адже вона була активним учасником нашого свята, допомагала нам їсти андрійчики, які ми з дівчатами місили та пекли, мріючи про свою долю, тай дізналися хто перший вийде заміж.


Ми разом з нашою господинею, Оксаною Михайлівною,  хочемо висловити велику подяку батькам та вчителям які допомогли нам у підготовці свята!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар